Cloud Sandbox

Cloud Sandbox is een technologie waarmee u geavanceerde bedreigingen op een computer kunt detecteren. Kaspersky Endpoint Security stuurt verdachte bestanden automatisch door naar Cloud Sandbox voor analyse. Cloud Sandbox voert deze bestanden uit in een geïsoleerde omgeving om kwaadaardige activiteiten te identificeren en over hun reputatie te beslissen. Gegevens over deze bestanden worden vervolgens naar Kaspersky Security Network verzonden. Als Cloud Sandbox daarom een kwaadaardig bestand heeft gedetecteerd, zal Kaspersky Endpoint Security de juiste actie ondernemen om deze bedreiging te elimineren op alle computers waarop dit bestand wordt gedetecteerd.

Voor de werking van Cloud Sandbox, moet u het gebruik van Kaspersky Security Network inschakelen.

Als u Kaspersky Private Security Network gebruikt, is Cloud Sandbox-technologie niet beschikbaar.

Cloud Sandbox-technologie is permanent ingeschakeld en is beschikbaar voor alle gebruikers van Kaspersky Security Network, ongeacht het type licentie dat ze gebruiken. Als u Endpoint Detection and Response Optimum al heeft geïmplementeerd, kunt u een aparte teller inschakelen voor door Cloud Sandbox gedetecteerde dreigingen. U kunt deze teller gebruiken om statistieken te genereren tijdens de analyse van gedetecteerde bedreigingen.

De Cloud Sandbox-teller inschakelen:

1. Selecteer in het hoofdvenster van de webconsole achtereenvolgens DevicesPolicies & Profiles.
  2. Klik op de naam van het Kaspersky Endpoint Security-beleid.

U ziet nu het venster met de beleidseigenschappen.

3. Selecteer het tabblad Application settings.
  4. Ga naar Detection and ResponseEndpoint Detection and Response .
  5. Zet de schakelaar Cloud Sandbox aan.
  6. Sla uw wijzigingen op.

Telkens wanneer er een bedreiging is, activeert Kaspersky Endpoint Security de teller voor dreigingen gedetecteerd met Cloud Sandbox in het hoofdvenster van het programma onder Technologieën voor detectie van dreigingen. Kaspersky Endpoint Security zal ook Cloud Sandbox-technologie aangeven in het rapport over bedreigingen in de Kaspersky Security Center-console.